Hardbare coatings

Bij ons kan u terecht voor een vlotte levering van dubbel glas met hardbare coatings.

Beschermende coatings

Oppervlaktebehandelingen worden gebruikt om de gebruikte materialen duurzamer te maken en het onderhoud tot een minimum te beperken.

We streven daarbij steeds naar milieuvriendelijke oplossingen / producten die ongevaarlijk zijn bij de applicatie.

image
image

Glas en keramiek bestaan voor het grootste deel uit Siliciumoxide (SiO 2). Omdat de basis van het product ook wordt gevormd door siliciumdeeltjes ontstaat er een sterke chemische binding met het glas. Op deze binding reageren vervolgens verschillende beschermende polymeren. Op deze manier wordt een duurzame beschermlaag/veredeling verkregen met unieke eigenschappen.

Vindico Glass

image

Is een hydrofobe coating die wordt gebruikt om gezandstraald glas te beschermen. Het product beschermt glas en keramiek tegen omgevingsinvloeden zoals vuil, vet, emissies en corrosie. Het vermindert onderhoud en leidt tot een makkelijker onderhoud van uw glas (easy to clean). De coating is gebaseerd op een hybride coating tussen anorganische en organische silicium.

Voorbeelden van toepassingen zijn onder andere gevelglas, kassenglas, autoruiten, douchecabines, fotovoltaïsche cellenglas, wastafels en keramische tegels.

Het product heeft in vergelijking met bestaande coatingen de volgende voordelen:

  • Snelle en zéér eenvoudige applicatie.
  • Sensationele performance en duurzaamheid.
  • Volledig pH neutraal.
  • Bevat of produceert geen zure, giftige of andere irriterende stoffen.
  • 100% biologisch afbreekbaar.

De kwaliteit van het product en de applicatie kan worden vastgesteld aan de hand van de waterafstotendheid. Hiervoor zijn twee variabelen van belang: druppel contacthoek en druppel afloop hoek . Vindico Glass heeft een initiële contact hoek van > 105° en een afloophoek van < 20°

Vindico HP Glass

Het product beschermt glas en keramiek tegen omgevingsinvloeden zoals vuil, vet, emissies en corrosie. Het vermindert onderhoud en leidt tot een makkelijker onderhoud van uw glas (easy to clean). De coating is gebaseerd op een Sol-gel coating en bestaat enkel uit anorganische silicium.

Voorbeelden van ideale toepassingen zijn die oppervlakken waarop de aanslag heel groot is. Zoals glas in daken, luifels, gevels, douchewanden, zwembaden, glastoepassing naast spoorwegen en stations, geluidswallen rond grote wegen. Beschermt ook het glas in de nabijheid van haven, kust of waar kiezelzuuraanslag verwacht wordt. De coating is niet hydrofoob, maar wel hydrofiel. Door een spraytechniek wordt de coating op het glas aangebracht. Door deze coating te plaatsen wordt het glas ook een stuk krasvaster.


Vindico Ag + Care

Deze coating werd speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar de hygiëne zeer belangrijk is. Deze coating heeft een lange levensduur en is bestand tegen mechanische belasting en bijna alle commerciële reinigers. Toepassingen : ziekenhuizen, apotheken, laboratoria, hotels, publieke kantoren, sanitair en keuken. De coating (met zilver ionen) dient op een industriële wijze aangebracht te worden, dit via het mengen met propaangas, om pyrolytisch de coating op het oppervlakte aan te brengen.

Ontdek onze unieke glasprojecten

fit-logo